Nieuws

 4 mei 2014: WakaWaka voor Stichting Suvono 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Nieuws
4 mei 2014: WakaWaka voor Stichting Suvono

Het Waka Waka project voor Suvono wordt mede mogelijk gemaakt door:

BTG Biomass Technology Group BV
Wat als je je Klein Duimpje voelt maar ook Robin Hood? Wat als jij met jouw twee gezonde, welvarende kinderen met eigen ogen sloppenwijken in de Derde Wereld hebt aanschouwd. Wat als jij je realiseert dat je niet de hele wereld kan helpen maar dat iedereen iemand kan helpen. Wat als je de wereld iets beter wilt achterlaten als toen je er op bent gekomen. Wat als je volgende reis naar Indonesië gaat en je niet met lege handen wilt komen?

Over enkele maanden op 14 juli 2014 reis ik samen met mijn twee kinderen Mees en Chinook naar Malang op het Indonesische eiland Java. Wij gaan de kinderen helpen en bezoeken die dankzij de stichting SUVONO naar school kunnen. De ouders zijn te arm om het schoolgeld van deze (200) kinderen te betalen. Het is erg belangrijk dat de kinderen onderwijs krijgen. Het is vaak hun enige kans op structureel betere levensomstandigheden. Nelson Mandela wist het ons al te vertellen: “Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.” Dus knowledge is power!

In Sukun de kampong van Malang hebben de kinderen net als alle mensen daar heel vaak te maken met stroomonderbrekingen die soms kort en soms wel enkele dagen duren. Dit is het probleem van de zogenaamde energy poverty. Ik zou graag voor elk kind een solar lamp meenemen zodat zij tijdens power failures toch huiswerk kunnen maken maar ook fijne dingen doen als tekenen.

De WakaWaka zonnecel lampen zijn erg bijzonder. Ze kunnen van 8 uur zon 30 uur licht geven. Daarnaast fungeren ze ook als oplader. Fantastisch! De oplossing voor de stroomonderbrekingen. Geen batterijen nodig, geen dure stroom en afhankelijkheid van een energieleverancier, de zon is van ons allemaal ;-) Bovendien heel duurzaam want ze gaan jaren mee. WakaWaka is Swahili en betekent ‘schitterend licht’.

Dit schitterende licht wil ik graag geven aan de kinderen van Sukun in Indonesië. Maar dat kan ik niet alleen. Wil jij mij daarbij helpen?

Dat kan op 3 manieren:

Een vrije gift. Ieder bedrag is welkom, want vele kleintjes maken één grote. Uit de gezamenlijke sponsorgelden financier ik de WakaWaka’s.

Sponsor een WakaWaka zonnecellamp/charger voor de kinderen. Dit kan al voor 50 euro. Ook voor bedrijven interessant. Zakelijke giften zijn (deels) aftrekbaar van de fiscale winst voor de VPB: Zakelijke Giften

Word zelf sponsor van een SUVONO schoolkind. Je sponsort het schoolgeld al voor 5 euro per maand. Hiermee steun je structureel het onderwijs voor een kind en de kans op een beter, onafhankelijker en zelfstandiger leven voor een jongen of meisje in Sukun. Donateurs

Wil je meedoen met een bijdrage dat kan op ING rekeningnummer 4289474
t.n.v. Stichting Wijkband SUVONO
Iban: NL26 INGB 0004289474

Onder vermelding van: WAKAWAKA

Meer informatie is ook te vinden op:

WakaWaka Solar Lights & Chargers: www.waka-waka.com

Mocht je over het bovenstaande vragen hebben of meer informatie willen, aarzel dan niet me te bellen of te mailen.

Ik ben heel benieuwd naar je reactie en hoop van je te horen.

Een zonnige groet,

Marie-José Nassette, Mees en Chinook

06 20 72 46 87

m.nassette@versatel.nl

Let’s Share the Sun for our Children

  • RTV Oost - TV uitzending over WakaWaka-lampen
suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,919,832 pageviews