Nieuws

 16 mei 2010: Pans Schomper overleden 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Nieuws
16 mei 2010: Pans Schomper overleden

Op zondag 9 mei 2010 is Pans Schomper overleden. De crematie vindt plaats op dinsdag 18 mei om 15.00 uur. Ons gebed voor hem op Hemelvaartsdag, zonder te weten dat Pans al was overleden, heeft hierdoor een extra betekenis gekregen.

Vanaf juni 1973 was Suvono-voorzitter Pim Vroegop bevriend met Pans Schomper. De keren dat Pans Schomper terug kwam naar IndonesiŽ trokken ze veel samen op, maar ook als Pim in Nederland was werd er samen veel ondernomen.

Twee maal gingen ze samen naar Rosas in Spanje, waar Pans huizen bezat. Pans Schomper schreef een boek "IndiŽ Vaarwel", dat zijn jeugd in Nederlands-IndiŽ beschrijft. Het werd een best-seller. Bij diverse promotie-activiteiten voor het boek was Pim nauw betrokken. De wens om het boek ook te verfilmen kon helaas niet worden gerealiseerd.

Toen Pans Schomper 80 jaar werd, kwam Pim hiervoor over uit Malang, als Pans speciale gast. Pim's toespraak werd op film vastgelegd en Pim bracht ook nog een Indonesische zangeres mee voor het feest.

Onze webmaster Jeroen van der Linde hielp eveneens mee met de promotie van Pans' bestseller, via een actie op de bekende site indahnesia.com.

Ons hele Suvono-team wenst de dochters van Pans met hun gezinnen, kleinkinderen, en in het bijzonder ook zijn levensgezellin Joke Graftdijk heel veel sterkte met dit verlies.


Het spandoek voor de herdenkingsdienst van Pans Schomper, dat niet alleen in de kerk wordt gehangen tijdens de dienst, maar daarna ook nog te zien is bij het monument op het oude Hollandse Kerkhof te Sukun, alwaar de bloemen gebracht zullen worden na de herdenkingsdienst.


Met een 60-tal mensen werd Pans Schomper herdacht in Sukun,Malang. De dienst had plaats in het zelfde vertrek waar hij twee maal is geweest. En de maaltijd, die ook nu weer door Pipiet was bereid, stond op dezelfde tafel, waar ook Pans Schomper twee maal heeft gegeten. Voor familie en vrienden werd een DVD van de herdenking gemaakt. Pansje Vroegop, naar Pans Schomper vernoemd, blies aan het einde van de bijeenkomst de kaars uit.


Voor vrienden en familie van Pans Schomper maakten wij een DVD van onze herdenkings-bijeenkomst. Deze werd inmiddels naar alle belangstellenden verzonden.suvono.nl · online doneren · © 2005-2021

3,275,807 pageviews Mede mogelijk gemaakt door indahnesia.com